zondag 1 januari 2017

Silhouette



Allereerst wil ik iedereen een heel gelukkig, gezond en creatief 2017 wensen.

Deze serie heb ik gemaakt voor het blog van de Stempelwinkel

Het is voor mij de eerste keer dat ik de plate van de maand mag kiezen en ik heb voor plate nr.148
silhouette gekozen.
Ik heb 4 kaarten gemaakt en een canvas



Als eerste heb ik een zwart-wit kaart gemaakt. Alhoewel de kaart hier niet wit lijkt is hij dat in het echt wel. Ik heb eerst de vrouw met zwarte stazon gestempeld op de kaart en daarna gemaskerd. Vervolgens heb ik de andere stempels erop gezet en op een zwart kaart gemat.
     

                                                  
                                             



 Hier heb ik dezelfde stempel gebruikt, maar met een andere achtergrond. De achtergrond van deze kaart heb ik met de gelliplate. De blauwe bloemetjes heb ik geĆ«mbossed. De pijl en de tekst 'dreams'  stonden op een vloeipapier wat ik uitgescheurd heb en opgeplakt.



             


Bij deze kaart heb ik eerst distress-inkt op de craftsheet gedaan en besproeid met water. De kaart heb ik er doorheen gehaald, daarna heb ik verf op de gelliplate gedaan  en een grote noppenfolie erop gedrukt. De kaart is er daarna op afgedrukt. Vervolgens heb ik een stencil met rondjes en witte inkt gebrukt, de tekst dun op de kaart gezet en de cirkels met doppen gemaakt. De harten heb ik op een stukje restpapier gestempeld, uitgeknipt en op de kaart geplakt. Als laatste heb ik het zwarte lijntje er omheen getekend. Alles op een zwarte en gele kaart gemat.









Deze achtergrond heb ik gemaakt met bister. De danseres is gestempeld en vervolgens ook weer gemaskerd. Daarna de andere stempels gezet, er paarse strassteentjes op geplakt en op een zwarte en paarse kaart gemat



Als laatste heb ik dit canvasje gemaakt, deze heb ik eerst bewerkt met gesso en laten drogen.  Daarna heb ik 2 kleuren inktspray gebruikt en ook weer goed laten drogen. Van de cirkels van de plate heb ik boemen gemaakt, de steeltjes zijn getekend. Voor de  steeltjes van de andere bloemetjes heb ik een afdruk doormidden geknipt.





Een hele gezellige dag verder,
Marlies

  gebruikte materialen plate 148
                                    Stazoninkt, archivalinkt distressink verf gelliplate stencils en
                                    wat spulletjes uit eigen voorraad  .       


3 opmerkingen:

 1. Hoi hoi Marlies,
  allereerst wil ik jou en je familie een heel goed 2017 toewensen
  voor jou natuurlijk heel veel creativiteit!
  Wat een mooie serie van kaarten en canvasjes, heel mooi gemaakt,
  leuk dat je er een duidelijke uitleg bijgeeft!
  Liefs van Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow Marlies je hebt het jaar goed ingezet, prachtige kaarten heb je gemaakt met deze silhouet stempels!! Ik wens jou en je familie ook heel veel geluk en vele fijne momenten toe in 2017!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dit ook een heel mooie plaat en wat je ermee maakte; helemaal gaaf! Vooral die 1e trekt me heel erg aan! Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen